Blog - Blomster
Welkom-Terug concert
Published | 25 september 2020

WELKOM TERUG-CONCERT: MOZART DE LUXE bij Opera Vlaanderen

Blomster verzorgde het bloemwerk op de scène voor het Welkom terug-concert in de Antwerpse Opera.

Het operapubliek koestert Mozart om opera’s als Don Giovanni, Le nozze di Figaro of Die Zauberflöte. Minder bekend zijn zijn liederen en concertaria’s die een meer intieme of net een erg theatrale en virtuoze componist laten horen. In deze Mozart-special treden sopraan Chia-Fen Wu, concertmeester Kristie Su en huispianist Pedro Beriso aan met een fraaie mix van liederen, concertaria’s en kamermuziek.

Lees meer
Blogpost-Der-Schmied-Von-Gent
Published | 02 februari 2020

Der Schmied Von Gent bij Opera Vlaanderen

Voor de Antwerpse première van Der Schmied Von Gent verzorgde Blomster het bloemwerk aan de hoofdingang en bij de sponsor bar.

Der Schmied von Gent is de laatste opera van de Oostenrijkse componist Franz Schreker. Schreker, die in de jaren 1910 en in het begin van de ‘twenties’ gold als een van de meest gespeelde operacomponisten in het Duitstalige deel van Europa, moest toezien hoe het opkomende nazisme zijn muziek steeds meer boycotte. Der Schmied von Gent verdween na zijn première in Berlijn in 1932 snel van de affiche. Opera Ballet Vlaanderen richtte de spotlights op deze vergeten opera, waarvan het verhaal begint op de Gentse Ajuinlei.

Lees meer
Blogpost-ASO-Nieuwjaarsconcert-2020
Published | 10 januari 2020

Nieuwjaarsconcert bij Antwerp Symphony Orchestra

Voor het Nieuwjaarsconcert van het Antwerp Symphony Orchestra verzorgde Blomster het bloemwerk op het 20 meter brede podium.

Zo’n 1500 bloemen in oranje en oranje-gele tinten maakten deze muzikale start van 2020 compleet.

Lees meer
Blogpost-ASO-Thank-You-Diner-2019
Published | 13 december 2019

“Thank You” Diner bij Antwerp Symphony Orchestra

Voor het jaarlijkse “Thank You” diner bij het het Antwerp Symphony Orchestra verzorgde Blomster het bloemwerk op de diner tafels en het podium. Een bloemstuk met takken en tillandsia zorgde voor een blikvanger op de parterre.

Lees meer
Ballet Cantus Firmus Mea Culpa
Published | 20 oktober 2019

Cantus Firmus / Mea Culpa bij Ballet van Vlaanderen

Voor de Antwerpse première van Cantus Firmus / Mea Culpa verzorgde Blomster het bloemwerk aan de hoofdingang en bij de sponsor bar.

In het seizoen 2019-2020 viert Ballet Vlaanderen zijn 50ste verjaardag. Cantus Firmus van Jeanne Brabants opent dit jubileumjaar. Niet alleen richtte Brabants Ballet Vlaanderen op, ze leidde het gezelschap ook 15 jaar lang en scheerde als choreografe hoge toppen.

Jeanne Brabants ontwikkelde Cantus Firmus vanuit haar zo eigen modern-expressionistische bewegingstaal en verbond ze met de klassieke techniek. Ze liet zich inspireren door de muzikale techniek van de cantus firmus, bestaande uit een uitgesponnen melodie waarrond een muzikaal weefsel wordt opgetrokken. Johann Sebastian Bach was een absolute grootmeester van deze techniek, zoals meer dan eens blijkt uit zijn ontroerende cantates. Brabants koos voor haar abstracte en poëtische choreografie enkele van deze vocale meesterwerken waarin herinnering, troost en verzoening centraal staan.

Heinrich Schütz’ Die Sieben Worte Jesu Christi am Kreuz is van dezelfde thema’s doordrongen. Sidi Larbi Cherkaoui liet zich door dit adembenemende oratorium inspireren voor zijn Mea Culpa. In dit werk exploreert de Belgisch-Marokkaanse choreograaf een gedeeld schuldgevoel dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en tot vandaag doorwerkt.

 

Lees meer
Blogpost-Gala2019-Antwerp-SymphonyOrechestra
Published | 19 september 2019

Openingsgala bij Antwerp Symphony Orchestra

Voor het Openingsgala van het Antwerp Symphony Orchestra verzorgde Blomster het bloemwerk aan de ingang van de Koningin Elisabethzaal, op de diner tafels in de Marmeren Zaal en de Okapi Zaal en op het 20 meter brede podium.

Elīna Garanča bracht La Scala en de Wiener Staatsoper in vervoering en nu was het de beurt aan de Koningin Elisabethzaal: de Letse wereldster luidde samen met het Antwerp Symphony Orchestra het nieuwe concertseizoen in.

De prachtige mezzosopraan laat niemand onberoerd en haar gracieuze podium-présence is een streling voor het oog. Tijdens de het openingsgala verleide Garanča iedereen in de zaal met de mooiste zuiderse aria’s, die in de fenomenale akoestiek van de Elisabethzaal klonken zoals ze nooit eerder werden gehoord.

Lees meer
Blogpost-Don-Carlos
Published | 19 september 2019

Don Carlos bij Opera Vlaanderen

Voor de Antwerpse première van Don Carlos verzorgde Blomster het bloemwerk aan de hoofdingang, in de artiestenloges en bij de sponsor bar.

Met zijn levenswerk Don Carlos, gebaseerd op de theaterklassieker van Friedrich Schiller, componeerde Giuseppe Verdi een zinnelijke tragedie over de onmogelijke liefde tussen de Spaanse koningszoon Carlos en zijn jonge stiefmoeder Elisabeth. In ruil voor vrede met Frankrijk huwde zij Carlos‘ vader, de hardvochtige Filips II. Als er iemand is die Carlos uit zijn zelfgekozen slachtofferrol kan helpen, dan is het zijn loyale vriend Rodrigo, die zich onder levensgevaar inzet voor het door Spanje geterroriseerde en opstandige Vlaanderen. Er ontstaat een gevaarlijk spel van politieke belangen en amoureuze intriges.

 

Lees meer
Blogpost-Faune
Published | 04 augustus 2019

Nieuw magazine: Faune

Faune … een prachtige naam voor een adembenemend mooi vormgegeven tijdschrift. Deze Engelse publicatie verschijnt 2 keer per jaar. Faune focust op fauna en reizen en exploreert de wonderen der natuur.

Lees meer